De omgeving

ONTDEK DE NOORDERKEMPEN

vanuit onze B&B in Wuustwezel

Wuustwezel is een uitgesproken plattelandsgemeente waar nog veel land-en tuinbouwers actief zijn. Rijk aan erfgoed, kan je er prachtig wandelen door velden & bossen en kan je er ook heel wat interessante kilometers op de fiets afleggen.

NATUUR

NATUUR

RECREATIE

FIETSEN EN WANDELEN

WINKELEN

IN DE BUURT

CULINAIR

ETEN EN DRINKEN

WELKOM IN DE NOORDERKEMPEN

Wuustwezel is een prachtige plattelandsgemeente met veel actieve land- en tuinbouwers. Voor de zakenman of -vrouw op doortocht is De Keukenhof een plek om “thuis” te komen. Terwijl de wandelaar, fietser of avonturier in de Noorderkempen zijn hart kan ophalen. Tal van erkende fiets- en wandelroutes komen langs de deur voorbij en maken van B&B Keukenhof de perfecte uitvalsbasis om Noorderkempen te ontdekken.

PLECKSKESROUTE

De Pleckskesroute, het vroegere Landbouwleerpad, is 22 km lang en geeft een beeld van de hedendaagse landbouw in een moderne landbouwstreek. De fietsroute gaat over rustige, goed onderhouden wegen langs weilandlandschappen, landbouwers en hun bedrijven. Bij verschillende bedrijven wordt op humoristische wijze uitleg gegeven over de verschillende landbouwstielen en het platteland adhv inforborden. Een leuke en leerrijke route, voor zowel kinderen als volwassenen. De GPX van de Pleckskesroute kan je gratis downloaden.

WANDELPAD GR5.

De GR 5 is hét icoon in het net van wit-rood bewegwijzerde GR-paden dat zich over Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk tot in Spanje en Portugal uitstrekt. De GR 5 maakt de verbinding van de Noordzee tot de Middellandse Zee en is meer dan 2.000 km lang. Je kunt het hele pad in één ruk achter elkaar afstappen, maar de meeste wandelaars kiezen er voor om ieder jaar een aantal etappes te lopen om zo, na een aantal jaren, hun laatste stap in de Middellandse Zee te zetten. In Vlaanderen is de GR 5 lopen niet moeilijk. Meestal wandel je langs vlakke paden en veldwegen, maar je krijgt wel heel wat afwisseling: bos en heide in de Antwerpse Kempen. De route loopt maar een paar honderd meter bij B&B Keukenhof vandaan.

WINKELEN IN DE BUURT

Wuustwezel ligt centraal tussen Antwerpen; Brasschaat; Hoogstraten; Roosendaal en Breda, waar u naar hartenlust kunt winkelen.

EETGELEGENHEDEN

In Wuustwezel zijn er een tal van eetgelegenheden. Hieronder vindt u er een paar (aangeraden te reserveren): Napoleonshoeve Sa Laa Thai 'T Schaliënhuis Toscana Il Divino Ramses II E10 Hoeve De Statie ... Wel even controleren wat de openingsdagen zijn. Verder kunt u natuurlijk in plaatsen rondom Wuustwezel, waar u bijvoorbeeld aan het winkelen bent, ook een grote keus aan eetgelegenheden vinden.

ONTDEK DE STREEK

Omdat een beeld nog steeds meer zegt dan 1000 woorden, vindt u hieronder enkele sfeerbeelden terug.